De Scheveningse Pier. Iets waar we ons in Den Haag en omstreken stiekem al jaren voor schaamde. Maar, de Pier is verbouwd en komt dit keer terug met iets beters dan een van der Valk en een casino.

Geïnspireerd op prachtige pieren in steden als Los Angeles zijn nieuwe Pier eigenaren KondorWessels Vastgoed en Danzep op zoek gegaan naar een manier op de eens zo Iconische Pier nieuw leven in te blazen. Een creatieve plek vol innovatie en culinaire en culturele inspiratie. Omdat het oog ook wat wil komen er houten vlonders en zelfs een reuzenrad.

Maar je begrijpt het al, mij gaat het natuurlijk vooral om het eten. Waar de Scheveningse boulevard normaliter niet bekend staat om zijn culinaire hoogstandjes (lees touristenmenu’s met veel te vette sliptongetjes voor €19,50) kun je straks boven zee genieten van een jaarrond food festival. Want food moe? Dat zijn we toch nooit?

food op de pier

SHACK

Zo kun je er terecht bij SHACK. Dé plek voor jong talent! Elke maand mag een nieuwe foodtruckcrew plaatsnemen in ‘SHACK’ om hun kookkunst te delen met ‘Pierlovin’ Nederland. Hoe cool is dat? Signature dishes, maar ook bijpassende cocktails galore!

Firma Pickles, Burgers & Wines

Wil je van tevoren weten waar je aan toe bent en houd je van burgers én wijn (wie niet?)? My cup of tea is het in ieder geval zeker. Ren dan naar Firma Pickles, Burgers & Wines (hold the pickles). Gevestigde orde in Rotterdam en Utrecht, maar een nieuwkomer in het Haagse. En een welkome. De laatste keer dat ik hier at genoot ik van een gambaburger in de Markthal. Maar gambaburgers op De Pier? Dat is met een frisse zeewind natuurlijk een veel betere combi. Leuke aan deze toko is dat ze burgers koppelen aan heerlijke wijnen. And men, do I love wine ;-).

The Rough Kitchen

Nog niet genoeg gegeten en een echte carnivoor? The Rough Kitchen is the answer to your dreams. Begonnen in de Foodhallen Amsterdam, grillen en roken ze hier met liefde voor producten vlees van de beste kwaliteit. Geen doorgedraaid vlees uit de bio-industrie, maar goed doorleefd varkens- en rundvlees. Specialties? Pulled Pork en Pork Belly. Do I need to say more?

Friterie Par Hasard

Bij het strand hoort? Juist. Patat. Wie ging er vroeger niet bij vreemden op hun handdoek zitten om een patatje te bedelen. Niet?Shit, dan was alleen ik dat. Mensen, sorry daarvoor. Maar frietjes hoorde erbij toch? Lekker met die zanderige vingers door de mayo en knarsetandend eten ;-). Daar nu te oud voor, maar nog steeds zin in een heerlijk zakje friet? Dat kan straks bij Friterie Par Hasard. Een bekende voor de Amsterdammers onder ons. Heerlijke verse frietjes en snackjes uit eigen keuken. Alles vers en het liefst gemaakt van lokale producten. Ideale oplossing dus als je zin hebt in iets ‘duurzaams’, maar toch ‘iets met mayo’.

Kust

Is het een dagje geen strandweer? Of heb je toevallig bezoek uit het buitenland? Eat your heart out bij Kust. Een bar gemaakt van het oude Pier materiaal en een Hollandse/Scheveningse keuken. Na een winderige strandwandeling een gehakballetje happen? Dat doe je dus hier. Je tante uit Australië uitnodigen voor ‘stamppot with a view’. You’re in the right place. Ik houd hiervan. Nederlandse restaurants vind je niet genoeg en als ze er al zijn dan zijn het vaak donkere, rokerige cafés. Hoewel ik daar ook niet vies van ben is het niet iets waar ik m’n tante uit Australië, die overigens compleet fictief is, mee naartoe zou nemen.

Bar de Pier & Restaurant Pier Zuid

Naast deze wat mij betreft ultieme hotspots krijg je ook nog een Bar de Pier en het Restaurant Pier Zuid. Die zijn niet echt mijn cup of tea. Evenals de Pierwinkel of de Groeten uit Scheveningen fotobooth. M’n borrel haal ik liever op het Zwarte Pad of bij De Staat en een selfie maak ik wel met m’n Iphone. Maar goed. Een vooruitgang toch? Wordt De Pier zo weer het iconische Haagse plekje dat het moet zijn? Eens bijna gesloopt en straks weer hip & happening?  We shall see, maar zeker bij SHACK zal ik na openen (en hopelijk nog vele malen erna) een kijkje gaan nemen! Alle bovengenoemde ondernemers zijn druk bezig met het inrichten van hun beachstekkie, maar verwachten deze maand nog open te gaan. Net op tijd om het laatste stukje zomer mee te pikken toch?

Enjoy your food with a view!

Gegevens

De Pier
Scheveningen

www.pier.nl

Openingstijden

Prijsklasse