‘De Lisboa a Madrid’. De naam verraadt al over welke keuken het hier gaat, inderdaad, de Spaanse en Portugese keuken van Lissabon tot Madrid. Een culinaire reis door de binnenlanden van twee culinaire grootheden. Twee landen waarvan beide keukens favoriet zijn en dus reden we, met de kinderen, op een zondagavond naar de Wagenstraat.  Je vindt dit kleine, gemoedelijk uitziende restaurant namelijk naast Pim!

Door Berber 

We worden allerhartelijkst ontvangen en de kids zoeken een tafeltje uit. Er wordt ons verteld dat er vandaag een speciaal menu wordt geserveerd. Een wandeling door de kaart mét een lekker dessert. Perfect, want zo hoeven we niet te kiezen en kunnen we ons de hele avond laten verrassen!

Foto: De Lisboa a Madrid

Foto: De Lisboa a Madrid

Kleine schaaltjes vol met smaken

We beginnen met een mandje brood met, hoe kan het ook anders, alioli en tomatensaus. Favoriet van de kids en stiekem ook van mij. Ik ben verslaafd aan brood. Iedere keer neem ik me weer voor er niet teveel van te eten want tja, er volgt nog zoveel ander lekkers. Het eerste koude voorgerecht arriveert; gemarineerde ansjovis en salade met kikkererwten met stokvis. Bijzondere smaken, want zeker stokvis is niet iets wat ik iedere dag eet! Er volgt een onophoudelijke stroom van bordjes tapas. Ossenhaas met cognacsaus, albondigas (gehaktballetjes) in een overheerlijke saus, kip met  citroen, chorizo met appelsaus, calamares, gambas in knoflook, champignons en als klapper ‘secreto chef’, het geheim van de chef, Iberisch varkensvlees bereid naar de chef zijn recept. Boterzacht en heerlijk mals. Een échte aanrader!

Onze buikjes waren meer dan gevuld, maar toen volgde het dessert wat we echt niet konden weigeren. Stel je voor; een bord met crème catalana, zoete rijst, chocolademousse die op een ganache lijkt en ‘leche fritos’. Lèche watte? Leche fritos! Oftewel gefrituurde melk. Ik kende het niet, maar wauw, wat is dát lekker zeg. Een soort romige, zachte pudding met een knapperig, krokant laagje. Compleet met kaneelsuiker. Het water loopt me weer in de mond.

Foto: De Lisboa a Madrid

Foto: De Lisboa a Madrid

Que bueno!

Bomvol en tonnetje rond verlieten we De Lisboa a Madrid. Wel met een grote glimlach op ons gezicht. Want oh, wat houden we van kleine gerechtjes om samen te delen. Hier serveren ze fijne klassiekers, maar ook nieuwe, spannende gerechtjes, zodat je je geen moment hoeft te vervelen.  De Lisboa a Madrid overtrof dan ook onze verwachtingen. De authentieke Spaanse, maar ook Portugese invloeden proef je in vrijwel alle gerechtjes. Dat wil ook wel met een ‘local’ achter de pannen. ’Muy bueno’ hebben we een paar keer geroepen want dat was het: Heeeeeel goed! Een aanrader.

Hasta la próxima vez / Até a próxima vez

Liefs Berber

Gegevens

Wagenstraat 146a

070 225 4749
https://www.facebook.com/delisboaamadrid/

Openingstijden

Maandag t/m zondag 17.00 - 23.00

Prijsklasse

€€