Dit keer niet een verhaal over een toffe tent in Den Haag, maar een ervaring die je gewoon thuis kunt beleven. Afgelopen vrijdag heb ik mij, samen met 9 vriendinnen, laten verrassen en verwennen door Annemieke de Kroon (www.keukenvanannemieke.nl). Een kookworkshop met  een 5-gangen menu, geheel lactose-, zuivel en suikervrij…dat was (gezond) smullen!

Door: Sietske

Een keuken vol verse ingrediënten

KokenLuxe! Allemaal vriendinnen op bezoek voor een diner, maar geen boodschappen hoeven doen. Daar zeg ik geen nee tegen! Annemieke kwam keurig op tijd, met tassen vol, om alle voorbereidingen te treffen. Hoewel ik een vrij grote keuken heb en me meestal niet druk hoef te maken om de hoeveelheid aanrechtblad, stond alles toch vrij snel vol. De avocado’s, citroenen, paprika’s en pompoenpitten stonden overal klaar om gebruikt te worden. We hadden er zin in! Samen staken we de handen uit de mouwen om de tafel te dekken waarna we de keuken indoken!

Handen uit de mouwen en zelf aan de slag!

In duo’s mochten we aan de slag om alle gangen van het menu voor te bereiden. Iedereen wist al snel haar eigen plekje in de keuken te bemachtigen en begon druk te snijden, hakken en kneden. Natuurlijk allemaal begeleidt door gezellig geklets. Mijn keuken was een heerlijk kippenhok. Ik was verantwoordelijk voor het maken van de frisse bonbons voor bij de thee. Saving the best for last. Maar, we hadden ondertussen best trek en waren dus blij dat de soep als eerste klaar was. ‘Vandaag is rood’ de kleur van de soep. Een heerlijke puntpaprikasoep bomvol verse ingrediënten en vitamientjes. En, geen grapje, hij stond binnen 20 op tafel!

Daarna moest iedereen vol aan de bak voor het hoofdgerecht. Tussendoor kreeg je wat uitleg en wisselden we allerlei ideeën over ‘gezond’ eten uit. Uiteraard wel onder het genot van een (iets minder gezond ;-)) wijntje.

Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijke courgettepasta met onder andere  tomatjes, avocado en pistachenootjes. Super leuk om een keer met een Spirelli courgetteslierten te maken en de courgette als pastavervanger te gebruiken. Bij de courgettepasta zat ook een frisse quinoa salade met bietjes uit de oven, wortel, radijsjes en feta kaas. Door de bietjes uit de oven was de salade heerlijk van smaak, er ging alleen nog een beetje honingdressing overheen.

3. Gedekte tafel

Zi, Za, Zalmburger

Één van de hoogtepunten (qua smaak, want op de foto waren ze dramatisch ;-)) waren de homemade zalmburgers. Vraag me niet wat ze ermee gedaan hebben, maar er zaten allerlei noten, wortels en zoete aardappel in verwerkt. Man, wat smaakte dat goed!! Je moet er even de handigheid erin krijgen, maar dan heb je ook echt iets lekkers wat je kunt serveren! Je gebruikt hiervoor ook plakjes gerookte zalm en geen zalmfilet.

Mangolicious

Het dessert bestond uit verschillende laagjes met mango en een soort custard gemaakt van onder andere chia zaadjes. Het was fris en romig tegelijk, niet alleen lekker als toet maar ook zeker geschikt als ontbijtje. Heb je over? Dan kun je die dus prima de volgende ochtend oppeuzelen! Toen was het tijd thee! Waarbij we naast een heleboel verschillende soorten thee ook eindelijk aan de, door mij gefabriceerde, bonbons mochten beginnen. Te simpel om te maken maar oh zo lekker! Eigenlijk een kwestie van alles in de blender gooien, een in de vriezer en onderdompelen in de chocolade (feestje!) Ingrediënten zijn super simpel; havermout, citroenrasp, dadels, kokosrasp, ahornsiroop en pure chocolade. De restjes liggen in mijn vriezer voor een ander snackmoment!

Kortom, mocht je een keer thuis een bijzondere ervaring willen opdoen…organiseer een keer met vrienden een workshop met Annemieke. Super gezellig, leerzaam en super lekker! Iedereen helpt zelfs met de afwas ;-)! Heb je eigenlijk geen zin om zelf te koken, maar klinkt dit wel erg lekker? Annemieke verzorgt ook catering. Kun je lekker op je luie stoel blijven zitten terwijl zij het eten klaarmaakt. Win win ;-).

Gegevens

Bij je thuis!
0634883184
www.dekeukenvanannemieke.nl

Openingstijden

-

Prijsklasse

€€