Ik ben deze week een beetje van de wereld af gevallen. Nou ja, niet echt van de wereld, maar wel van de online wereld. Druk, druk, druk. Maaar wel met bijna alleen maar hele leuke dingen! Zo heb ik een nieuwe baan (YAY!) en genoot ik gisteren én donderdag van het heerlijke weer op de Grote Markt. Super leuk allemaal, het schrijven is er alleen even bij ingeschoten. En dat is zonde! Want, maandag had ik wat te vieren. En hoe kun je een nieuwe baan beter vieren dan met lekker eten en goede wijn. Wijn is fijn :).

Dat vieren deden we bij Restaurant Milú! Een restaurant/bar vlakbij de Grote Kerk en het oude stadhuis. Dit was niet m’n eerste bezoek aan Milú want ik heb hier ooit zelfs mogen proef-eten. Een megaaa luxe! Omdat ik beide ondernemers ken, werd ik samen met een restaurant vol andere vrienden, familie en kennissen gevraagd om m’n ongezouten mening te geven. Toen was alles al heerlijk en nu een jaar na opening nog steeds!

Milú is voor opening compleet verbouwd en heeft een vrij industriële look. Hoewel het restaurant écht groot is voelt het niet zo. De indeling zorgt er voor dat het knus voelt. Of het restaurant nu he-le-maal vol zit of er slechts een paar tafeltjes bezet zijn. Het maakt voor de sfeer niet uit!

Maar waarom ik hier eigenlijk echt zo graag eet heeft alles te maken met mijn keuzestress. Zeg tegen me dat ik van een kaart vol heerlijke dingen slecht een iets mag proeven is als een steek onder water. Gelukkig hoef ik dat bij Milú niet. Ze werken namelijk met allemaal kleine gerechtjes die je individueel of met de hele tafel kan bestellen. Zo geniet je samen van heerlijke hapjes vol inspirerende smaken. Van Vietnamees tot klassiek Frans en van Oosters tot Amerikaans. De kaart van Milú neemt je mee op wereldreis midden in het centrum van Den Haag.

Wat wij die avond aten? Allemaal lekkers! We begonnen in ieder geval met een flesje Riesling YUM! Oh ja, ze hebben niet alleen een zeer gevarieerde food kaart, maar ook veel open wijnen en mega veel goede wijnen per fles. Daarnaast kun je terecht voor heerlijke biertjes én een van de beste Gin-Tonics van Den Haag. Need to say more?

Ik dwaal weer af. Terug naar het eten. Naast dat wijntje begonnen we met een lekker broodje. Geen standaard aioli, maar een chipotleboter (sweet & spicyyyy) en een pesto-olie. Tegelijkertijd maakte we een keuze van het speciale maandag en dinsdag menu. Waarbij je voor €24,00 euro 4 gangen mag uitkiezen. Niet van de hele kaart, maar uit een goede selectie waar ook nog eens mijn meeste favorieten op terug te vinden waren. Bonus!

Om zoveel mogelijk te kunnen proeven bestelde we beide continu een ander gerechtje. Anders kreeg ik weer keuzestress. Op deze manier bleef dat gelukkig binnen de perken ;-).

Round one! Ik had één van m’n lievelingsgerechtjes besteld. De Vietnamese mangosalade met gegrilde inktvis. Oh my. De smaken hiervan brengen me terug naar de straten van Vietnam. Niet dat ik daar ooit ben geweest, maar ik heb zo’n idee dat het daar ook zo smaakt. Zoet, zuur, spice, alles is in balans. En ook die inktvis is altijd heerlijk zacht. Niks taaie, stugge inktvis, maar malse gegrilde inktvis. Echt een aanrader.

J. ging voor de steak tartaar met truffel en toast van Brioche. Uiteraard heb ik hier ook de helft van naar binnen geschoven. Want ook dit was heerlijk. Truth to be told. I’m a sucker voor alles met truffel. Gooi ergens wat truffelmayo op en ik eet het op.

Steak tartaar zie je trouwens echt weer veel terug op menukaarten. Hoewel veel mensen om me heen de kriebels krijgen van rauw vlees en deze ontwikkeling dus ook niet van harte toejuichen, kan ik er echt gelukkig van worden. Een goede steak tartaar vind ik een hoogstandje uit de klassieke Franse keuken. Heb je de juiste ingrediënten dan dan kun je er ook bijna niets aan verpesten. Fool proof cooking en succes gegarandeerd.

Ronde twee kwam vrij snel door, het was vrij rustig dus de vaart zat er goed in in de keuken. Geen probleem want we hadden honger, maar na deze gang trapte we even op de rem. Deze ronde kwam er weer tartaar op tafel. Niet van rund, maar van tonijn. Ook niet geserveerd in het standaard uitgestoken rondje, maar in kleine ‘ijsjes’! Kleine hoorntjes gevuld met avocadomousse, tonijntartaar en rode ui. Echt een geweldige presentatie. Niet alleen omdat je gelijk zin krijgt om te eten, maar ook omdat je door deze serveermanier alle smaken bij elke hap proeft. And that works.

J. is een echte vleeseter en ging daar dan ook in ronde 2 nog even mee verder. Hier kwam de beef teriyaki met Chinese pannenkoekjes. Ook lekker, maar wel een beetje een geknoei. De smaken kloppen, maar je moet zelf de pannenkoekjes vullen en op de één of andere manier verdwijnt bij mij dan alles op m’n schoot. Maar dat ligt uiteraard gewoon aan mij ;-).

De laatste ronde voor ons dessertje kreeg ik bavettespiesjes met oestersaus. En mannn.. do I love oestersaus. Net zoiets als truffel. Maar dan oosters natuurlijk. Gooi het over vlees of groenten heen en ik eet het op. Het vlees was trouwens sowieso bijzonder goed hoor. Lekker mals en precies mooi medium gegrild.

Ook kregen we nog kleine hamburgertjes met Jack Daniels saus. Nou die jack Daniels saus is dus J. z’n truffel of oestersaus. Staat het ergens op de kaart, dan moet dat besteld worden. Maakt niet uit waar het op zit. Maar J & D saus maakt volgens hem alles lekker. En dat is ook zo. Verder waren de hamburgertjes prima, maar niet mega bijzonder. Die saus however, maakte dat weer helemaal goed.

bavette spiesjes en hamburgers

Al redelijk volgepropt gingen we allebei nog voor een chocoladetaartje met cappuccino crème en hazelnootijs. Oh boy. chocolate & coffee. Het taartje had nog een vloeibaar midden en dat zijn toch wel echt m’n favorieten. We dronken er nog een PX is bij. Een sherry. Nu weet ik dat het dan klinkt alsof ik in augustus niet 29 wordt maar 92. Maar deze sherry is anders. PX komt van Pedro Ximénez en is een zoete Sherrywijn die uit het bergdorpje Montilla. En omdat ie zo zoet is, is het een ideale dessertwijn die perfect past bij gerechtjes met chocolade.

En toen zat ik vol. Echt bommetje vol. Dus na een theetje rekende we af en liepen we richting huis. Van de bediening hoorde we dat er binnenkort een nieuwe kaart aan komt. Want, Milú wisselt zeer regelmatig van menu. Zo koken ze met het seizoen mee. Fijn, want juist op die manier kan ik vaker komen zonder dat de gerechtjes op de kaart me gaan vervelen. Wil jij echter nog van al deze gerechtjes genieten? Dan moet je zorgen dat je snel een kijkje gaat nemen! Je kan ook heerlijk lunchen op het grote terras of één keer in de maand je kennis testen tijdens de burger & pub-quiz night. Ik heb een keer meegedaan, maar ik kan je vertellen, de vragen gaan niet over eten. En dan ben ik natuurlijk hopeloos verloren.

Mocht je dit weekend gaan, geniet en laat me weten of je net zo’n fan bent als ik! Ik ga nu m’n spulletjes inpakken, want ik vertrek zo naar Maastricht (om te eten uiteraard) en om morgen naar Pinkpop te gaan! I’m off! Enjoy the weekend!

Gegevens

Restaurant Milú
Driehoekjes 15
Den Haag

www.restaurantmilu.nl

Openingstijden

Maandag t/m woensdag van 11.00 - 01.30
Donderdag t/m zaterdag 11.00 - 02.30
Zondag van 11:00 - 01.30.

Prijsklasse

€€