Oh how I love to lunch. Ik denk dat dat werkelijk één van mijn favoriete activiteiten is. Why? Omdat een lunch vaak verder gaat in een borrel en soms zelfs in een diner. Hoewel ik een paar favourite places heb om een salade of overheerlijk broodje te halen, ben ik ook altijd opzoek naar nieuwe plekjes. Niet alleen in het centrum, maar ook in de andere leuke Haagse wijken. En zo plofte ik vorige week, op weg naar het strand, neer op het terras van het pas geopende Haver in de Reinkenstraat. Tijd voor koffie, verse sapjes én een lekker lunchgerechtje!

Haver heeft binnen verschillende knusse zitjes, maar je kunt bij mooi weer ook in de binnentuin of voor de deur plaatsnemen. Dat plekje voor de deur hadden wij weten te bemachtigen en ik kan je vertellen, dat was een uitdaging! Want hoewel Haver pas een paar weekjes geopend was, zat het zowel binnen als buiten bommetje vol! Helemaal niet raar ook, want ze bieden voor ieder iets! Of zoals ze zelf zeggen: ‘een plek waar het altijd feest is’. Alles wat uit de keuken komt is gemaakt met liefde. Of dat nu een enorm verantwoord en gezond gerechtje is óf een guilty pleasure, they have it all!

Haver is een feestje

De visie van Haver is er één naar m’n hart. Ze geloven dat een betere wereld begint bij jezelf, maar dat je dit niet in alles door hoeft te voeren. Want hoewel bio soms heerlijk is, is het niet altijd het geval. Ook kiezen ze, net als ik, vaak voor lokaal, maar geloven wel in het feit dat sommige buitenlandse dingen écht beter smaken. Een heerlijke Spaanse rioja of een prachtige Italiaanse olijfolie, ze maken de wereld wellicht niet beter, maar het leven zeker leuker én lekkerder!

Haver

I want it all

Deze visie zie je ook terug op de kaart. Gezonde, soms zelfs vegan, opties gaan hand in hand met heerlijk (iets minder healthy) comfort food. Zo ontbijt je hier met banaanhavermout pancakes, een soja ontbijtbowl, overnight oats of avocado & bacon on toast. Oh man, how I wanted it all! Ik had al bijna m’n keuze gemaakt tot ik de kaart verder onderzocht en bij de ‘spannende broodjes’ terecht kwam. Linzen-spinazie-feta burgers, gestoofd rundvlees, een pad thai salade de keuze is reuze. Bijzondere combinaties, die mij uitnodigen datgene te bestellen! Vriendlief, een echte carnivoor, ging gelijk voor het gestoofde rundvlees met oosterjus, rode uienmarmelade en gesmolten échte cheddar! Ik koos voor het eierpotje uit de oven. Compleet met gerookte zalm, spinazie, crime fraiche en soldaatjes.

Haver

To be continued

Beide broodjes waren fantastisch. Vooral het rundvlees was perfect. Heerlijke, authentieke smaken die fantastisch samen kwamen  en waarvan we, onder het genot van goede koffie én mensen kijken, van hebben genoten. Ook het eierpotje, geserveerd in een schattig pannetje, was een must eat! Maar met zo’n kaart moet ik binnenkort écht terug. Ik moet namelijk nog een heleboel gerechtjes proberen. En taartjes, want die hebben ze ook! Oh én ben jij niet zo’n luncher? Maar wil je Haver wel een keer proberen? Dat kan! Op vrijdagavond serveren ze diverse avondhappen voor slechts €10,00. Klinkt als een perfect begin van je weekend toch?

 

 

Gegevens

Reinkenstraat 103
Den Haag
06 54793584
www.proefhaver.nl

Openingstijden

Ma-Do: 8:30 - 17:00
Vr: 8:30 - 20:00
Za-Zo: 8:30 - 17:00

Prijsklasse