Ben jij net zo gek op sushi als ik? En houd je ook nog eens van foodfestivals? Dan moet je dit weekend in het Westbroekpark in Den Haag zijn. Hier vindt vanaf morgen, vrijdag 9 juni, namelijk de eerste Haagse editie van sushifestival JOY plaats. Met een verscheidenheid aan sushi, maar ook veel andere populaire en minder bekende streetfood verrassingen zoals: dim sum, sukiyaki, noodle bowls, yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes, bao buns en ijsrolletjes. Een Aziatisch feestje toch?

Een Japanse speeltuin in het Haagse Westbroekpark

Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur is het Westbroekpark omgetoverd tot Japanse speeltuin. Een bruisend openlucht restaurant waarbij je je waant in de straten van Tokyo of Kyoto! Bergen kraakverse sushi waarbij jij je beste chipstick kunsten kunt vertonen. Niet zo gek op sushi? Don’t worry; je vindt tijdens Sushi Festival JOY ook de lekkerste yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes op kleurrijk gedecoreerde bordjes en in sissende stoommandjes. Het smaakvolle streetfood kan worden afgewisseld met verfrissende biertjes, een mooi glas wijn of een exotisch drankje aan de cocktailbar. Alle zintuigen worden geprikkeld in het speelse decor van Festival JOY met een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen, flikkerende neonlampen en kleurrijke Japanse parapluutjes.

Sushiworkshop voor de sushimaster in spe

Wil jij niet alleen zitten en eten, maar ook hakken en rollen? Dan kun je dit weekend, op zowel vrijdag als zaterdag, een sushiworkshop volgen. Hier leer je niet alleen de basisprincipes van sushi, zoals de rijst koken, maar maak je onder begeleiding ook 2 eigen maki rollen. Vegetarisch of met vis, it’s up to you. Dus, wil jij je vrienden, ouders of lover verrassen met jou nieuwe sushikunsten? Schrijf je dan in voor deze workshop! Dat kan hier en kost €15,00. Leer je niet alleen dé perfecte sushi bouwen, maar eet je ook je eigen 2 fabuleuze rollen op. Win, win toch?

Een echte Aziatische markt

Festival JOY is een heerlijke chaos vol vrolijke activiteiten geïnspireerd op de typische Aziatische marktjes en drukke straten vol geurige stalletjes waar ik zo gek op ben. Net als in Tokyo kun je hier ook los met karaoke of anime. Net zo knettergek als die oh zo fantastische stad in het verre oosten. Speciaal voor de kleintjes is er een kinderprogramma opgesteld met kookworkshops, theater, knutselactiviteiten en spelletjes. Waan jezelf een weekend lang in New Tokio, want dat is het fijnste wat er is!

 

 

Gegevens

Westbroekpark
Den Haag

-
http://www.festival-joy.nl

Openingstijden

Vrijdag 9 juni: 16:00 – 23:00 uur
Zaterdag 10 juni: 14:00 – 23:00 uur
Zondag 11 juni: 14:00 – 22:00 uur

Prijsklasse

€-€€