Net als zo’n beetje de hele vrouwelijke wereldbevolking heb ik een klein zwakje voor chocolade. Dat mag eigenlijk alles zijn. Alles behalve een koetjesreep. Want die smaken eigenlijk gewoon naar karton. Blegh.

Maar, brengt Tony weer een nieuwe reep op de markt dan moet ik die super snel proeven en als ik langs Hop & Stork loop moet ik even naar binnen. Niet alleen als ik langsloop, maar ook wanneer ik me weer eens heb bedacht dat ik daar wel een leuk (lees lekker) cadeautje voor iemand kan scoren. Uiteraard kom ik dan altijd met twee cadeautjes naar buiten. Één voor de persoon in kwestie en één voor mezelf. Tsja. Je moet jezelf af en toe ook een beetje verwennen toch?

Breekchocolade

Ruiken, zien én natuurlijk proeven bij Hop & Stork

Misschien heb je geen idee waar ik het over heb. Als dat het geval is heb je echt iets gemist de afgelopen tijd. Hop & Stork is namelijk een chocolade-atelier. Je kunt hier dus terecht voor de lekkerste, maar ook meest bijzondere chocolade. In het open atelier kun je zien hoe de huisgemaakte truffels worden gemaakt terwijl je in de koffielounge geniet van een heleboel lekkers. Bijzonder is trouwens dat dit stukje chocoladehemel in Den Haag ook nog ééns op nummer drie van de landelijke AD koffietest is geëindigd. Voor het tweede jaar op rij! Dat is toch wel een mooie prestatie!

 Maaaar. Daar hadden we het niet over. Goede koffie is key, no discussion. Maar, goede chocolade maakt mij toch echt gelukkig. En de chocolade bij Hop & Stork is écht goed. En bijzonder. Zo kun je in deze sinterklaasperiode bij ze terecht voor breekchocolade met kruidnoten. Of je kunt er je eigen ambachtelijke chocolade letter maken in het chocolade atelier. Nomnomnomnom.

Bijzondere zoetigheden

Hoewel de gezouten karamel bij Hop & Stork niet ontbreekt, hebben ze veel meer bijzondere smaken in hun assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van pure chocolade met een vleugje Haagse  hopjes? Of romige melkchocolade pralines met speculaas en jeneverbes. Ja, ik zei toch al bijzonder! De vitrine laat je watertanden.

Pralines

Proeverijtjes

Gelukkig hoef je niet direct alle soorten mee naar huis te nemen. Het mag natuurlijk wel. En misschien is dat he-le-maal niet vervelend. Maar, je kunt ook beginnen met zo’n overheerlijk kopje koffie én een heerlijke proeverij. Bijvoorbeeld de proeverij van chocolade. Daarbij krijg je diverse pralines, maar ook breekchocolade én gedroogd fruit met chocolade. Ik had pas gedroogde mango met een laagje pure chocolade. YUM! Na deze proeverij neem je natuurlijk je favorieten alsnog mee naar huis. Of, zoals in mijn geval, kies je voor nougat voor thuis. Want ook die is écht té lekker!

Houd jij van ambachtelijke chocolade met bijzondere smaken? Of hou jij het wel liever bij een koetjesreep? En wat is je favoriete chocoladeplekje??

Je vindt Hop & Stork midden in het centrum. In de Passage op nummer 82. Hop en Stork is zeven dagen per week geopend voor overheerlijke koffie en perfecte chocolade.

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse