Hippe hotspots springen als paddestoelen uit de grond in Den Haag. Oude vertrouwde plekjes maken plek voor ‘new favorites’. Zo ook op de hoek van de Prinsestraat, waar tot mijn grote verbazing Prinse en Co heeft plaatsgemaakt voor nieuwe Haagse hotspot, Pistache Café. Tijdens het eerste warme weekend van 2016 werd deze toko geopend en met een zonnig terras, was dit het perfecte moment om eens kennis te gaan maken!

Één passie, één gedachte

Nieuwe hotspot en alle Haagse Foodies komen aanrennen. En wat blijkt? We zitten dan ook tegelijk op het terras. Tegen de muur van de Paleistuinen, in het zonnetje genieten van een broodje of een, oh yes, my favourite, een acai bowl met granola en vers fruit (YES!) Mijn keuze stond dus al vast. Maar, een paar tafeltjes verderop, zat Luciënne. Één van de vele ‘foodies’ die Den Haag rijk is én die samen met mij wil bouwen aan een groter, breder en smakelijker netwerk van Haagse Foodies. Wist ik dat zij er ook was? Noop. En dus hebben we individueel onze eigen ervaringen. Ervaringen die in sommige vlakken nogal uit elkaar liggen. And that’s why we’ll share them both!

Pistache Cafe

Luciënne over Pistache Café!

Pistache Café is nieuw, hot & happening. Dat moesten we testen! Een groen met goud tentje, enthousiaste bediening en gezellige drukte. Je kunt hier de hele dag genieten van een ontbijtje, gezonde broodjes en jáwel; Gin Tonics.

Na lang twijfelen, het wentelteefje met hangop, honing en bessen klonk wel heel verleidelijk, gingen we toch voor een zuurdesem broodje met tonijn en een club sandwich met kip en avocado. Ik weet het, de zomer komt er weer aan en zo maar lekker brood gaat er toch altijd in, taart ook trouwens. En het smaakte zeker! Gegrilde paprika en stukjes olijf zorgde voor een lekker mediterraans broodje, zeker een aanrader dus.

Over taart gesproken, je kunt hier ook terecht voor ‘cheatday sweets’ en gezonde taartjes van SUE. Dit zijn kleine veganistische taartjes zonder suiker in smaken zoals Oreo, Bounty en Frambozen Cheesecake. Yum! En je hoeft je er later ook niet meer schuldig over te voelen ;).  Als je echt even heel groen en gezond wilt doen kun je ook altijd een lichte salade nemen of een van de vele groene sapjes.  Al denk ik zelf dat ik zeker ga terug komen voor dat wentelteefje! Dit is een blijvertje!

Benieuwd naar de favoriete plekjes van Luciënne? Come and find out!

Jessica over, juist, Pistache Café!

Hoewel ik zelf niet echt super (zeg maar gewoon niet) actief ben op Instagram *sorry guys*, vind ik het wel hét perfecte medium om zelf de nieuwste plekjes te ontdekken. Want, hoewel ik (gelukkig) vaak op de hoogte word gebracht door middel van bijvoorbeeld persberichtjes, komt niet alles op die manier mijn kant op. I need to investigate. Zo kwam ik er gelukkig al een tijdje geleden achter dat er een nieuwe healthy/cheating hotspots naar Den Haag kwam. Én wel op één van mijn favoriete plekjes in Den Haag. Op het hoekje van de Paleistuinen.

In de tijd dat ik nog bij het Parkhotel in de Molenstraat werkte, waren de Paleistuinen altijd m’n favoriete hang-out-spot. Voor m’n dienst, na m’n dienst, ik lag daar heerlijk. Met collega’s, een flesje wijn (alleen na m’n dienst natuurlijk en sssttt, het mag eigenlijk niet) of een huisgemaakte salade. Met uitzicht op Paleis Noordeinde voelde iedereen zich daar waarschijnlijk Koninklijk.

Liefde voor terrasjes

Nu ik iets minder van de parkjes en iets meer van de terrasjes ben (my wallet does not agree), vind ik het fijn om af en toe ergens anders te komen dan de Grote Markt. Toen het zondag dan ook stralend weer was, besloten we en na m’n work-out een lekker rondje te gaan lopen en een kijkje te gaan nemen bij Pistache Café! De foto’s die ik op Instagram voorbij had zien komen zagen er namelijk uitstekend uit!

We kwamen rond een uurtje of 13.00 aan en het zat goed vol. Niet alleen op het heerlijk zonnige terras, maar ook binnen. Mond tot mond reclame had goed gewerkt zo te zien. Het was namelijk pas de tweede dag dat dit knusse hipstertentje geopend was! We stalen het laatste tafeltje in de zon, naast een drietal heren op stand. Meeluisterend en meekijkend naar welke dure auto van wie was, maakte we een keuze. First off, COFFEE! Heerlijke soja latte en goede cappuchino’s. Al viel het mij wel op dat de inhoud van de cappuchino groter was dan de latte. De glaasjes waren nogal klein.

Wentelteefjes & Açai

We bestelden ook wat te eten, want honger! De keuze was al snel gemaakt, want net als bij Luciënne, viel ons oog ook op de Wentelteefjes. Wentelteefjes met bessen, getopt met honing, hangop en pistachenootjes. You can’t go wrong right? Maar, één hele grote maar, er stond ook een Açai Bowl op de kaart. Iets waar ik sinds mijn tijd in Zuid Amerika al verslaafd aan ben (Ik heb zakjes pulp in m’n vriezer as I write). Wat het is? Een besje uit de Amazone. Mega goed voor je (en daardoor waarschijnijk hipper dan hip), maar vooral errug lekker! In Brazilië koop je het op elke hoek van de straat voor een duppie, hier is zeldzaam én een rib uit je lijf. Maar hé, elke cent waard als je het mij vraagt!

Wat je nog meer kunt krijgen bij Pistache? Genoeg! Wat mij betreft heeft Pistache écht zo’n kaart waar ik heel erg blij van werd. De hele dag ontbijten met boekweit pannenkoeken of huisgemaakte granola of een lekkere boterham met hummus, wortelrasp en koriander. Liever iets warms? Een Panini met avocado, champignons, tomaat en mozzarella will do the trick. Of wat dacht je van een salade met aardbeien en boerenkool? Dat alles met een lekkere koffie (niet alleen met sojamelk, maar ook met amandelmelk! YAY!), een Pinky Rose Lemonade, verse sapjes met gember of een échte Haagse gin! Ze serveren hier namelijk mijn beide favorieten. Één van ver, de Gin Mare, en één van de Haagse Binkhorst, Hermit, waar ik al eerder over schreef. Yum!

interieur Pistache

De middelen om succesvol te zijn

Dat klinkt allemaal heerlijk toch? Toch ging het bij mij niet helemaal soepel. Na een lekkere koffie en een sapje met wortel, sinaasappel en gember, wachtten we nog steeds op ons eten. Hoewel de bediening had aangegeven dat we écht niet vergeten waren, duurde het toch wel erg lang. Toen we vervolgens geen Açai, maar een granolabowl kregen zijn we tot mijn grote verdriet (ik had trek in Açai!) ergens anders een snel broodje gaan halen. Ik denk dat de keuken het mooie weer in zo’n openingsweekend nog niet helemaal aan kon. Een volle zaak én een vol terras op de tweede dag? Dat klinkt misschien rooskleurig, maar dat was het in dit geval (voor mij). Gelukkig kreeg ik de dag erna de ervaring van Luciënne in m’n mailbox. Een ervaring die wél goed was! Pistache Café is namelijk helemaal mijn soort plekje. Een plekje waar ik snel, maar misschien niet op een zondagmiddag, naartoe terug ga. Om wel te genieten van al het lekkers dat ze te bieden hebben!

Ben jij al geweest? Wat was je ervaring? Van het eten, maar ook van de service en de sfeer?

Gegevens

Prinsenstraat 134
Den Haag
070 362 6210

Openingstijden

Prijsklasse

€€