Hoewel ik op een blauwe maandag weleens heb geroepen dat ik meer vegan wilde eten, was ik dat vrijwel altijd de dag erna alweer vergeten. Waarom? Omdat ik toch wel het toonbeeld ben van een echte kaaskop. Vlees laten staan vind ik niet zo heel erg moeilijk, maar eet ik vegetarisch dan kom je in mijn gerechten toch wel standaard een stukje feta, wat geraspte Parmezaan of gebrokkelde geitenkaas tegen. Een zaterdagavond op de bank? Daar hoort, naast natuurlijk een goede fles wijn, ook écht een goede kaasplank bij. Iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Want, zoals mijn vriend altijd zegt, bij de familie Hamelink is er altijd ruimte voor kaas. Zelfs na een zesgangendiner schuift m’n vader dat stuk blauwaderkaas nog met gemak naar binnen.Charly is all fair

Vegan kaas??

Je begrijpt dan ook dat ik bij de gedachte aan vegan kaas eerst een beetje in de lach schoot. Wie aan kaas komt, komt aan mij ;-). Gelukkig weet ik ook dat het minder eten (en drinken) van dierlijke producten niet perse slecht voor mij is (of voor het milieu). Toen Charly mij uitnodigde voor haar exclusieve ‘vegan cheese’ relaunch was dit voor mij dan ook hét moment om mijn ‘wat een kaaskop niet kent dat eet ‘ie niet’ gedachten aan de kant te zetten en kennis te maken met haar Boerse’zin, Geheitkaas, Cheddah en andere look a likes!

De meest diervriendelijke kaasboerin van Nederland

Net als ik, denk ik bij vegan eten gelijk aan; HELP! NOOIT MEER KAAS! Voor vele vega’s ook de allergrootste drempel om niet de stap naar vegan te maken. Gelukkig is daar Charly. En Charly is de meest diervriendelijke kaasboerin van Nederland. Haar  creaties, ofwel Charly’s zijn ‘kaasjes’ gemaakt van 100% biologische ingrediënten als cashewnoten, kokosolie, citroen en natuurlijk een heleboel kruiden. Er worden dus geen dierlijke producten bij gebruikt. Dat kan toch niet naar kaas smaken? Hoor ik je denken? Nou, think again! Doordat Charly gebruik maakt van bekende methodes, zoals het toepassen van schimmels (nee, niet ieuw, gebeurt ook bij je gewone stukje brie) krijgen de ‘kaasjes’ de bij jou bekende smaak.

Charly is all fair

Kaashappen!

Zaterdag mocht ik, samen met nog een groep vrienden én bloggers, aanschuiven bij FOAM Catering. Niet alleen om de bekende smaken van Charly’s all is fair te proeven, maar ook om de lancering van twee nieuwe smaken bij te wonen (en die natuurlijk ook direct te mogen proeven!). We begonnen met een echte ‘kaas’plank met hierop Boerse’zin, Geheitkaas, Cheddah en Rock Fort. Namen met een kleine knipoog naar ‘the real deal’ waardoor je stiekem al een beetje weet wat je kunt verwachten. Ik begin met een hap van de Geheitkaas die toch wel erg in de buurt komt van het stukje geitenkaas dat ik een uur ervoor nog door mijn salade had gedaan. Hetzelfde geld voor de Boerse’zin. De smaken zijn perfect nagemaakt. De structuur is iets anders dan je wellicht gewend bent, maar de smaak is voortreffelijk! Ook de Cheddah, die net even wat meer pit heeft, valt bij mij in de smaak. Ik kan hier wel aan wennen geloof ik! De Rock Fort vond ik zelf iets minder, net niet genoeg ‘blauwe kaas’ voor mij.

Charly is all fair

 Twee nieuwe smaken!

Gelukkig werden mijn gebeden daarin direct gehoord. Want Charly lanceerde zaterdag niet alleen haar nieuwe logo en productlijn, nee ze lanceerde ook twee compleet nieuwe smaken! De Cam & Berthe en de Gornonzola. Een witschimmel én een blauwschimmelkaasje die er niet alleen uitzagen als échte kazen, maar ook (nog veel meer dan de eerder genoemde varianten) smaakten als echte kaasjes. Zacht, romig én lekker pittig. Believe me, deze kun je ongemerkt op het toastje van elke kaaskop serveren!

Dus, wil je minder dierlijke producten eten of gewoon je tafelgenoot ‘neppen’? Charly’s zijn er voor je! De kaasjes van Charly’s All Is Fair zijn te koop bij Veggie4U, Organic Food for You, Vegansuper, Foam en Quinta Verde en binnenkort vast op veel meer locaties, want Charly timmert hard aan de weg!

Gegevens

Diversen
+31 (0)6 28 17 66 01
http://www.charlysallisfair.nl

Openingstijden

--

Prijsklasse

€€