Dat onze mooie stad achter de duinen langzaam uitgroeit tot echte wereldstad wisten we natuurlijk allemaal al lang. Je merkt het niet alleen aan de skyline die tegenwoordig niet meer voor de Rotterdamse onderdoet, maar ook aan die Amsterdammers die zeggen ‘ik zou best wel in Den Haag willen wonen, in het Zeeheldenkwartier ofzo’. Sta ik niet perse voor op de daken. Máár waar ik wel om sta te springen, zijn nieuwe hippe tenten op net niet helemaal voor de hand liggende locaties. Zoals bijvoorbeeld op de Binckhorst. Een plek waar je tot een paar jaar geleden écht niet dood gevonden wilde worden. Times change en nu zijn er steeds meer vette initiatieven te vinden. Zo crossfit ik vrij fanatiek in het MOOOF gebouw, kan ik heerlijk dansen in de PIP én kan je tegenwoordig ook uber lekkah eten & borrelen. Sinds half augustus is de Binckhorst zelfs nog een foodhotspot rijker. En wat voor één! Bij het nieuwe Capriole Café genoot ik van de zon, dronk niet alleen bubbels, maar ook eau eau Den Haag water én, niet totaal onbelangrijk, één van de lekkerste hamburgers EVAH. Daar moet je heen toch?

Capriole cafe

Van oude verffabriek tot industriële hotspot

Capriole Café opende op 17 augustus ineens haar deuren. Out of the blue, als complete verrassing. Hoewel ik via Instagram al regelmatig op de hoogte was gesteld van de komst, baalde ik van de daadwerkelijke openingsdag. Why? Ik vertrok die dag met tent en al richting het Lowlands-terrein. En hoewel dat bijna m’n favoriete weekend van het jaar is, wilde ik toch ook écht graag een kijkje nemen bij de gloednieuwe Fokkerhaven. To bad. Na Lowlands moest ik (na zo’n 30 uur slapen) gelijk weer richting Bangkok. Kun je gelijk ook erg lekker eten dus een straf kun je het niet noemen.

Eenmaal thuis was het echter wel écht tijd om richting Binckhorst te gaan. En dit keer dus niet om met een paar barbells te gooien, nee, dit keer om een gigantische burger te verorberen. Iets waar ik vriendlief gelukkig direct enthousiast voor kan maken. Overredingskracht totaal niet nodig. En zo fietsten we dus op een zonnige maandagavond naar het zonnige terras van Capriole Café. Het prachtig, maar verborgen, industriële pand achter de Fokker terminal aan de pas aangelegde Fokkenhaven voelt als bijzondere ontdekking. Een plek die alleen insiders weten te vinden. And men, how I like that!

Huisgebrande koffie en ‘an award winning chef’

Terwijl we buiten plaatsnamen voor een glaasje bubbels & prachtig zuurdesembrood van het Vlaams Broodhuis bestudeerde ik de kleine ‘opstartkaart’ grondig. Ik ontdekte niet alleen een aantal ‘foodie favourites’, maar ook een paar bijzondere dranken. Zoals bijvoorbeeld de koffiekaart. Waarbij er niet alleen ‘rare’ combinaties worden gemaakt, maar waarbij de koffie ook nog eens in eigen huis wordt gebrand door Giancarlo Matarazz; gastheer én gek op alles wat met koffie te maken heeft. Met de koffie in ons achterhoofd verschoof onze focus  naar het belangrijkste van de avond. Burgers van Diego. Diego Buik, die in Rotterdam al een paar keer in de prijzen viel met zijn ‘burgers to die for’ staat vanaf nu niet in Rotjeknor, maar in het Haagse achter de grill. En man, man, man, wat kunnen we daar blij om zijn!

Klassiekers met een modern randje

Hoewel er her en der al gigantische burgers op het terras verschenen, besloten wij om toch ook nog een voorgerecht te bestellen. Want slechts één gerecht van de kaart proberen? Dat kan natuurlijk niet. Het feit dat er ‘Tartaar van rund’ oftewel ‘Steak Tartare’ op de kaart stond had hier totaal geen invloed op natuurlijk ;-). Naast de tartaar bestelde we ook een terrine van zalm. Een korte periode later verschenen er twee kunstwerkjes op tafel. Tartaar met perfect gepocheerd eigeel én, nog steeds favoriet, truffelmayo. Of wat dacht je van prachtig gegaarde zalm met een crème van zoete aardappel en zoetzure komkommer? You know you want it ;-).

Wagyu, Black Angus & smokey pulled pork

Nadat we allebei de helft van beide voorgerechten hadden opgegeten (ik moet immers alles proeven), was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. BURGERS! Op de kleine kaart die momenteel gevoerd wordt heb je keuze uit een viertal burgers. Zoals een vegaversie met uiencompote, cheddar en truffel hollandaise (doesn’t sound so bad right?), een tonijnburger met een heuse tonijnsteak, avocado en limoenmayonaise. Wij gingen echter voor de andere twee. J. ging voor de burger van Wagyu & black angus met gerookte uiencompote, spek, gebakken ei, kaas én truffel Hollandaise. Klinkt als een hele mond vol hé? Nou. Dat was het ook. Kijk deze unit. Dat is nog eens een burger. Het vlees was perfect & alle onderdelen waren met elkaar in balans.

Capriole cafe

Ik ging voor de show-stopper. De smoked pulled pork burger. Met vlees van Slagerij Vrijenhoek, gefrituurde uienringen, kaas, spek én barbecuesaus. Zeg nou zelf. Dat klinkt als een feestje in je mond toch? Nou dat was het ook. Het begon alleen al bij het serveren. Deze burger krijg je namelijk onder een grote stolp, gevuld met rook. That’s something right? De rook geeft een heerlijke rooksmaak aan een burger die sowieso al ‘om over naar huis te schrijven’ is. My my. Ik ben fan. En dat zegt wel wat, want hoe lekker ik burgers vaak ook vind, na een paar happen vind ik het vaak wel genoeg. Geef mij maar de mini variant. Bij deze Pulled pork burger van Capriole had ik dat totaal niet. M’n maag schreeuwde stop, terwijl m’n hoofd zei; EAAAATTT IT ALLL! Ja Den Haag, I think we have a winner! Capriole Café has the best burger in Den Haag!

Espresso met roze pepertjes en bitter gin

Na de burgers zaten we bommetje vol. Ik kon geen boe of bah meer zeggen. Ruimte voor dessert? Oh hell no. Voor koffie? Dat dan weer wel. De bijzondere koffie’s waar ik het eerder over had konden we immers niet overslaan! Ik koos voor een espresso met roze pepertjes en mijn tafelgenoot bestelde een bitter gin. Een espresso gin-tonic. Bijzonder, bitter, maar wel erg lekker! Eet je dus binnenkort bij Capriole Café? Zorg er dan zeker voor dat je je cappuccino een keer laat staan en kiest voor iets anders. Iets wat je alleen hier op de Binckhorst kunt bestellen!

Capriole Café = nieuwe Haagse Hotspot

Vol enthousiasme verlieten we na deze eerste ontmoeting met Capriole Café de Binckhorst. Alles klopte wat mij betreft. De verborgen locatie, het prachtig ingerichte industriële pand, het terras aan de nieuwe Fokkerhaven, de koffiekaart, de theekaart, de klassieke voorgerechten met een moderne touch, de fantastische burgers én niet te vergeten de deskundige bediening die vol enthousiasme vertellen over de geschiedenis van het pand, de producten en de kaart. Jep, voor mij is Capriole Café dé nieuwe hotspot van Den Haag!

Capriole cafe

In september gaat Capriole Café officieel open. Tot die tijd ‘draaien ze proef’ met een kleine kaart. Maar, je kunt er wel al terecht voor ontbijt, lunch en diner. Kun je alvast kennismaken met dit pareltje op de Binckhorst. Één kleine tip, ga je weg in het donker en ben je op de fiets? Look out! Er zijn wat onderwachte drempels die wij niet zagen aankomen ;-).

 

 

 

 

Gegevens

Capriole Café
Fokkerkade 18
2516 CC DEN HAAG
(070) 701 10 10
www.capriolecafe.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van 09:00 - 23:00

Prijsklasse

€€