Den Haag is weer een nieuwe hotspot rijker! En wat voor eentje! Eentje met zeeën van licht, een strak, Scandinavisch interieur, uitzicht op de Koninklijke stallen én een kaart die je op elk moment van de dag precies biedt waar je naar op zoek bent! Yes, Cortenaer has arrived! Hoewel de officiële opening pas vandaag plaatsvindt, ben ik eerder deze week al even een kijkje gaan nemen. Want tegenwoordig ga je niet open met de opening. Neuh das ouderwets! Je opent je deuren minimaal een week voorafgaand aan the grand opening. Oefenen noemen ze dat, maar het kan ook gewoon hip zijn ;-).

Open all day everyday!

Wat ook hip is, is open zijn voor alle gelegenheden. En daar speelt Cortenaer lekker op in. Ze zijn namelijk zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner, maar ook voor een goede borrel. Dus heb je om zeven uur! zin in een lekkere koffie, ultragezond groentesapje of gewoon een vers gebakken croissantje? Hier zit je, zeker op zonnige dagen, heerlijk achter het glas. Vitamine C en vitamine D. What else do you need!

Cortenaer

The menu

Op de kaart vind je een goede balans tussen hip en comfort food. Zo vind je op de ontbijtkaart (die helaas maar tot 12.00 uur te verkrijgen is, jammer want zeker op zondag wil ik ook graag om 14.00 nog een ontbijtje kunnen bestellen! All day breakfast is here to stay!) boekweit pannenkoekjes, maar ook gewoon gebakken eieren met spek. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel ‘poespas’ je wilt!

Tijdens de lunch heb je de keuze uit salades met bijvoorbeeld verse tonijn (yum!) of een tomatensalade met feta, gepofte quinoa en Libanees brood. Ga je zoals wij liever voor een broodje? De ei, bacon is heerlijk, maar de hotdog is de echte aanrader. Nu denk je misschien gelijk aan zo’n vies klef broodje, met ondefinieerbaar vlees ertussen. Van niks van dit alles was echter sprake bij Cortenaer. Deze spicy red neck hotdog met chili, koolsla en jalepeño’s was heerlijk! Knapperig brood belegd met alleen maar lekkere ingrediënten! Must try!

But there’s more!

Bij Cortenaer kun je ook ‘fancyyy’ lunchen! Niet even snel een broodje, maar een goede, warme lunch. Ideaal voor speciale gelegenheden of een zakelijke lunch. Of, gewoon als je zin hebt in steak tartare, fruit de mer, rib eye of kreeft. En zeg nou zelf, wanneer heb je dat nu niet!

Die gerechten vind je trouwens ook terug op de dinerkaart. Eye catcher ’s avonds? Dat moet de Tomahawk steak zijn. Een enorme lap vlees, geserveerd met zwarte knoflook teriyaki, en een chimichurry van gerookte jalepeño’s, waar je met  wel drie personen van kunt eten. Heb je meer zin in een goede borrel? Dan vind je hier ook fijne wijnen & natuurlijk gin tonics. Je kunt dus ’s ochtends aanschuiven en ’s avonds laat pas weer vertrekken. Sounds like a plan right!

Cortenaer

Ben jij al bij Cortenaer geweest? Voor ontbijt, lunch, diner of een borrel? Laat me weten wat je ervan vond! Is het een aanwinst voor Den Haag?

Gegevens

Kortenaerkade 1
Den Haag
070 201 5555
http://www.cortenaer.nl

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 7:00 – 00:00
Donderdag en vrijdag 7:00 – 01:00
Zaterdag 08:00 – 01:00
Zondag 09:00 – 00:00

Prijsklasse

€€