Dat ik gek ben op wijn wisten jullie vast al. Dat ik er de laatste tijd ook steeds beter m’n best voor doe om meer over wijn te weten is misschien nog nieuw. Niet alleen heb ik een tijdje Wineclub geprobeerd, maar ik bestel ook steeds vaker een fles uit een gek land of een gekke streek. Tijdens het eten, de borrel of soms zelfs de lunch. Levensgenieter noemen ze dat ;-). Maar, het liefst ga ik naar evenementen waar ik kennis kan maken met zo veel mogelijk nieuwe, fijne wijntjes. Wijnproeverijen óf, zoals vanavond bij Bouzy, wijnfestivals!

Bouzy, my favourite place to wine

Sinds de opening van Bouzy op de hoek van de Haagse Denneweg ben ik fan. Te gekke wijnen, fantastische charcuterie en ultieme flammkuchen maken van deze wijnbar mijn favoriet in Den Haag. Of het nu een druilige zondagmiddag is of een zonnige woensdagavond, Bouzy biedt altijd het perfecte plekje. En, hoewel moeilijk, vanavond zelfs nog een klein beetje meer!

Bouzy’s Winefestival

Tijdens deze tweede editie van Bouzy’s Winefestival maak je kennis met twee heel bijzondere wijnhuizen. Wijnhoeve de kleine Schorre, een heus Zeeuws! wijnhuis én Mario Zelt, een Duitser die je gaat laten zien dat Duitse wijnen zoveel meer zijn dan die hele vieze zoete witte die we stiekem dronken toen we 13 waren. Denk aan Spätburgunder, Weissburgunder en Muskateller. Really, het water, of de wijn, loopt me nu al in de mond! Wat je kunt verwachten uit het ziltige Zeeland? Echte KLM wijnen! Nee, niet diegene die ik achterin uitdeel, maar waar mijn collega’s voorin, in de Business Class, de show mee stelen. Wijnen geproduceerd met druiven die oorspronkelijk uit de Elzas komen en nu prachtig gecombineerd worden met de ziltige Zeeuwse klei. Dat moet wel bijzonder zijn toch?

Winemakers diner

Wil jij niet alleen de wijntjes proeven, maar ook lekker eten én de wijnmakers de oren van hun kop vragen? Dan kun je aanschuiven bij het Winemakers diner in Bistro Vertus. Hier proef je niet alleen de wijnen, maar eet je ook heerlijke burrata, charcuterie, mosselen, salades en bavette. Yes!

Bouzy’s Winefestival vindt vanavond, 24 augustus, plaats vanaf 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Wil je deelnemen aan het Winemakers diner? Dat kan voor €59,50 inclusief wijnen. Zin in? Zorg dan even dat je reserveert!

 

Gegevens

Denneweg 83
Den Haag
070 780 35 63
http://bouzywineandfood.nl

Openingstijden

Donderdag 24 augustus 2017 vanaf 17.00 uur

Prijsklasse

€€