Op zo’n regenachtige dag als vandaag ga ik graag lunchen buiten de deur. Niet dat ik nou echt heel erg geniet van de weg ernaartoe, ik ben af en toe namelijk van suiker, maar als ik eenmaal ergens binnen zit vind ik het heerlijk om een middagje te genieten van broodjes, salades, taartjes en vooral lekkere koffie! Niet dat ik thuis mag klagen hoor, maar zo’n grote latte machiato met sojamelk & mooie figuurtjes staat toch wel garant voor een geluksmomentje.

Al dat lunchen en uit eten gaan zorgt er echter voor dat ik nog meer moet sporten. Anders groei ik dicht ;-). En laat ik nu de zon weer wat vaker schijnt nou net even iets vaker kiezen voor het terras in plaats van een crossfit work out. Tsja. Aangezien ik dit weekend ook weer liever lui dan moe ben geweest was het tijd voor een gezonde lunch. En waar kun je die nu beter halen dan bij Boosty? Tijdens mijn studie heb ik hier nog een jaartje salades ‘geshaked’ dus dan blijf je toch altijd terug komen. Hoewel al mijn oude collega’s ondertussen ook niet meer achter de balie staan, bijft het een beetje thuiskomen.

Zelf samenstellen

Het leuke aan Boosty vind ik dat je niet perse gebonden bent aan een vast menu. Heel makkelijk voor alle mensen met (misschien iets te trendy) allergieën of voor als je gewoon een beetje een moeilijke eter bent. Je stelt makkelijk je eigen broodje of salade samen. Kies bijvoorbeeld voor zoete aardappel of gegrilde groenten.

Luie menu-suggesties

Geen zin om zelf iets samen te stellen? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor één van de menu suggesties. Mijn favorieten? Nou, ik ga vaak voor een sizzling chicken salade. Dus, baby spinazie, gegrilde kipfilet, geitenkaas, gegrilde asperges, zoete aardappel, walnootjes en honing mosterd dressing. Vind ik uiteraard nog niet voldoende, dus ik doe er altijd wat extra avocado bij. A day without avocado is like… 😉

De salades hier zijn ook écht groot. Brood heb je er echt niet bij nodig, maar zonder een koffietje of sapje is het niet compleet. Zelf ben ik niet zo’n fan van de sapjes, maar de koffie hier is écht goed. Al kan dat soms wel een beetje afhangen van degene die hem maakt, soms ontvang je een drinkbaar kunstwerkje terwijl een ander misschien nog wat oefening kan gebruiken. Consistancy is key, maar dat is nog niet altijd helemaal zo.

Truffle Delight!

Liever een broodje? Dan moeeeeet je absoluut voor de Truffel Delight gaan. Boosty staat in Den Haag namelijk bekend om twee dingen. Boosty meisjes (ja dat is een dingetje ;-)) en Truffle Delight. Kies een broodsoort (neem bruin!) en een middelgroot (een half stokbrood, neem je kleiner krijg je echt spijt) en geniet van rosbief, rucola, parmezaanse kaas en truffeldressing. En ja, zoals ik al eerder heb geschreven, ik houuuuud van truffel. En deze truffeldressing is oh zo lekker! Trouwens, ook hier, gooi er wat extra avocado op. Beste toevoeging ooit ;-).

Omdat het een luie dag was en we écht nog geen zin hebben om weg te gaan sluiten we af met nog een koffietje én iets zoets. Favoriet zijn hier toch altijd de chocolate chip cookies. Vroeger vonden we het al mega vervelend als er ‘per ongeluk’ een brak. Zo kak ;-). Maar ik nam vandaag even een ander dingetje. Uh, ja, een dingetje. Want eigenlijk wist niemand hoe het precies heette. Geeft niet, want het zag er uit als een mini moorkopje, maar volgens de dames had het ook nog een ander soort vullen. Prima. If it’s got chocolate it sounds good to me!

Bij Boosty is alles lekker snel en vrolijk is. Vrolijk klinkt misschien een beetje vreemd, maar de dames achter de balie zijn vrijwel altijd vrolijk. Super snel broodjes ‘bouwen’ met een glimlach. Je bestelt er altijd aan de balie.. Dat kan er voor zorgen dat je op drukke momenten wel eens buiten in de rij moet aansluiten. Vind ik vervelend, dus kom ik hier niet tijdens ‘de spits’. Na je bestelling kun je wel lekker gaan zitten. Buiten of binnen. Je bestelling wordt gebracht :). Voor mij betekent Boosty ook vaak even een slaatje halen. Van die dagen dat ik het zo druk heb dat gezond eten er eigenlijk bij inschiet is dit echt een perfecte oplossing. Vooral omdat ze twee locaties in Den Haag hebben. Op de Frederik Hendriklaan en in de Frederikstraat. Fijn, want zo is er altijd één in de buurt.

Vers, lekker en snel. Ideaal! Er is wel één dingetje waarbij Boosty niet helemaal met mijn eigen voedselvisie overeenkomt. Ik hou van lokale, duurzame producten. Liefst ook nog van het seizoen. Bio is niet essentieel, maar ik wil wel graag weten dat m’n kippetje niet volgepropt is met antibiotica en waarom altijd asperges als er in de winter zoveel andere lekkere groenten van Hollandse bodem beschikbaar zijn? Werk met lokale leveranciers en laat zien waar je producten vandaan komen. Leg de link tussen consument en producent, dan wordt het pas écht thoughtful food.

Gegevens

Boosty thoughtful food
Frederik Hendriklaan 294 én Frederikstraat 973
Den Haag


www.boosty.nl

Openingstijden

Frederik Hendriklaan
Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00
Zaterdag t/m zondag: 09.00 - 17.00

Frederikstraat
Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00

Prijsklasse

€€