Den Haag mag zich zo langzamerhand wel de patathoofdstad van Nederland noemen. Waar onze zuiderburen bekend staan om hun dikke Vlaamse frieten met verse mayonaise, houden we in de Hofstad meer van een culinair hoogstaand patatje. Niks mayo, maar gezondere sauzen of zelfs toppings. Nadat menig sterrenchef de aardappelsnelweg naar Den Haag heeft gevonden, is het nu ook de beurt aan de mannen van BIK Frietwerk, want, een aantal weken geleden opende deze patatzaak haar deuren op de Haagse Turfmarkt. En ja, ik hoor je denken, hebben we nu nog niet genoeg ‘bijzondere’ patatbakkers in Den Haag? I totally agree. Toch zijn de frieten van BIK Frietwerk wel errug lekker!

Not your ordinary snackbar

Je kunt er bijna niet omheen. Loop je over de Turfmarkt, dan trekt BIK Frietwerk de aandacht. Het strakke pand, met grote glazen ramen en een industriële vibe trekt je bijna naar binnen. Dat dat niet voor een gezonde maaltijd is, ruik je wel al buiten, maar hé, balans is key toch? Eenmaal binnen zie je gelijk dat dit geen gewone snackbar is. Een hippe inrichting én heel veel bijzondere frietjes!

Een reis om de wereld met frietjes

Bij BIK Frietwerk eet je niet zomaar friet. Nee, je eet verse patatten, met een enorm scala aan toppings. Een soort reis om de wereld met friet. Zo is er de BIK Balletjes. Niet heel avontuurlijk, hoor ik je denken, maar met niet alleen gehaktballetjes, maar ook pittige tomatensaus, aubergine en gerookte feta, klinkt dit toch als muziek in de oren? Dat is uiteraard niet de enige keuze. Ook de klassiekere BIK Stoof of BIK pulled pork vind je terug op de kaart. Eet je liever vegetarisch? Dan kies je voor de BIK Hot cheese, met een pittige cheddarsaus, jalepeño en lenteui of een BIK Bushroom met een warme champignonsaus, groene peperkorrels en bieslook.

BIK Bali & BIK Guacamole

Omdat wij beide toe zijn aan iets tropisch, iets om ons alvast in de vakantiestemming te brengen (en omdat de BIK Pilipino niet op de kaart stond) gaan we voor de BIK Bali, met kipdijfilet, pittige satesaus, sperzieboontjes, gember, gebakken seroenen en lenteui én, want op één been kun je niet lopen, voor de BIK Guacamole, met huisgemaakte guac (YUMYUMYUM), tomaat en sour cream. Beide met, want ja dat is ook nog een optie, met knoflookfriet.

Died and went to french fry heaven

Pieper (nee, geen aardappel, maar zo’n zoemer ;-)) mee en wachten maar. En my, my dat was het wachten waard. ENORME porties, met ENORM veel topping. Mag stiekem ook wel, want de gewone BIK (die wij dus hadden) kost €7,90. Best prijzig voor een frietje, maar het is hier ook meer een hele maaltijd. Je hebt ook een kleinere versie. En aangezien wij beide geen hele portie opkregen zal ik die volgende keer bestellen! De BIK Bali was onze favoriet. Malse kip, en heel veel lekkere andere onderdelen die het een uiterst gebalanceerd frietje maakte ;-). De Guacamole was heerlijk romig, maar miste een snufje zout, waardoor hij voor mij iets te flauw was. Lekker, maar niet favoriet.

Dus. Hoewel het misschien de zoveelste hippe frietzaak is, is BIK toch wel weer net even anders. Perfecte plek voor die ene cheatmeal of een lekker anti kater hapje. Trust me, it’s good!

 

Gegevens

Turfmarkt 228
Den Haag
070 111 1111
https://www.facebook.com/BIKFrietwerk/

Openingstijden

--

Prijsklasse

€€