Bierlovers opgelet! Het is deze week weer tijd voor de Nederlandse week van het bier. En traditiegetrouw vindt de aftrap plaats in ons mooie Den Haag, met, jawel, het bierproeffestival in de Grote Kerk. Drie dagen lang presenteren circa 40 Nederlandse brouwerijen hartje Hofstad hun allermooiste, meest speciale bieren. Dus, probeer jij een Jopen biertje of liever een Texelse Scuumkoppe? Dit weekend proef je oude klassiekers en nieuwe favorieten of vraag je brouwers de biertjes van hun lijf

Meer dan 100 verschillende bieren

Ken je dat? Je staat in een biercafé en kiest in plaats van iets nieuws, toch juist datgene waarvan je zeker weet dat je het lekker vindt. Niets mis mee natuurlijk, maar erg avontuurlijk is het niet. Bang voor het feit dat dat ene nieuwe biertje toch niet zo lekker is als die fijne klassieker. Als je je in deze omschrijving kunt vinden moet je dit weekend zeker het bierproeffestival in de Grote Kerk bezoeken. Waarom? Omdat je hier van 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 100 verschillende biertjes kunt proeven. I know, dat gaat niet lukken in één avond, maar it’s a start! Ga je voor een nieuwe favoriete porter? Of juist een onbekende pale ale? Gek op donkere bieren of juist op romige trippeltjes. They have it all!

Master in bier

Naast het proeven van meer dan 100 verschillende biertjes vind je op het bierproeffestival dit jaar ook diverse masterclasses. Heb jij altijd al willen weten hoe bier nu eigenlijk het beste proeft (en nee, dat is niet keel open en naar binnen gieten), of hoe je bier en kaas goed met elkaar kunt combineren? Of ben je meer geïnteresseerd in de rijping van het bier? Dat kun je allemaal leren! En dat onder het genot van een heerlijk biertje. Win win toch?

NL Brouwerijdagen

Kun je dit weekend niet bij het bierfestival in Den Haag zijn, maar ben je wel gek op bier? Dan heb je geluk! Het bierfestival is namelijk slechts de opening van de week van het Nederlandse bier, waarbij je volgende week een groot aantal brouwerijen in Nederland kunt bezoeken. Van 19/21 mei kun je langs bij de brouwer! Maar liefst 1054 brouwerijen openen deze dagen speciaal voor jou hun deuren. Dus, altijd al eens in de keuken van je favoriete brouwerij willen kijken? Dit is je kans!

Meer weten over het bierfestival of de week van het Nederlandse bier? Kijk dan snel op de site! 

Gegevens

Kerkplein
Den Haag
-
http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/

Openingstijden

Donderdag 11 mei - Zaterdag 13 mei 2017

Prijsklasse

€€