The day after. Pfff. Ik weet niet hoe het met jullie gaat, maar ik heb het gevoel alsof ik door hele dikke brilglazen heen kijk. Juist, één grote waas. Mensen reageren allemaal anders op een kater. Ik ben een eter (die had je niet verwacht hé?) Ik eet dan altijd de hele dag door. En drink cola. Liters cola. Vandaag begon ik m’n dag met een heerlijke tosti, maar stiekem keek ik al uit naar m’n avondeten. Hoewel ik stiekem weet dat je de dag na Koningsdag weer gezond moet leven, stel ik dat liever nog even een dagje uit. Vandaag kies ik voor een lekkere vette bek! Waar je in Den Haag moet zijn voor de beste pizza, kapsalon of patat? I will tell you! Heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken na een lange dag op kantoor (of een lange dag in bed ;)).

Pizzeria Etna

PIZZA!

Hoewel de bodems van deze pizza’s stiekem iets te dik zijn, zijn de ingrediënten vers én is het eigenlijk de ervaring die hier telt. Je moet er even voor uit je bed, want bezorgen doen ze niet. Maar bij Pizzeria Etna in de Chassestraat ben je gelijk van je kater af. Niet alleen door het gratis huisgemaakte likeurtje, maar ook door de vrolijke eigenaar en pizzabakker. Terwijl hij bodems door de lucht gooit, verse hammetjes afsnijdt en de zaak vult met het geluid van Italiaans klanken begroet hij iedereen met een luide ‘Goedenavond buurman!’

patat

PATAT!

Nog even en je kunt op elke straathoek een culinair patatje eten. Why? Nou omdat er naast de pas geopende Frietwinkel op de Korte Poten en Friterie Par Hasard op de Pier nog twee toptenten bij komen. Die zijn helaas nog niet open, dus je zult het even met een beperkte keuze moeten doen! Geen probleem hoor, want zowel de Frietwinkel als Friterie Par Hasard hebben buitengewoon goede cijfers gekregen in de AD Friettest (weer die verdomde naam friet ;-)). Mijn favoriet staat echter niet bij dit rijtje. Voor een échte vette bek ga ik namelijk het liefst naar Snackbar de Eetsalon. Op het hoekje van de Conradkade haal je hier de lekkerste knoflookfrietjes (stinken gegarandeerd) met verrukkelijke toppings. Zo had ik vorige keer knoflookfrietjes met Parmezaan en bacon en vriendlief met hete kip. Briljant. Nu ik dit schrijf loopt het water me in de mond. Ik denk dat dit mijn go-to choice voor vanavond wordt!

vegetarische snackbar 2

KAPSALON!

Kapsalon is zoiets waar ik heel veel trek in kan hebben, maar waar ik later eigenlijk altijd spijt van krijg. Why? Het is té vet. Zo vet dat ik er misselijk van word. Waarom deze dan toch in dit lijstje staat? Nou, er is één uitzondering. De Kapkarma van de Vegetarische Snackbar. My, my wat is die lekker. Krokante frietjes met goede sla en natuurlijk vega vlees. De Vegetarische snackbar is sowieso mijn favoriete snackbar. En believe me, zelfs vleeslovers vinden dit heerlijk!

Burgerz

HAMBURGERS!

My my, was het een paar jaar geleden nog praktisch onmogelijk een goede burger te scoren, tegenwoordig kun je er praktisch niet meer omheen! Mijn all-time favourite blijft Burgerz, maar ook Hudson heeft een aantal mega goede burgers op de kaart staan. Het fijne aan deze twee? Je kan het thuis laten bezorgen. Juuuuiiiisssstttt! Nooit meer van de bank af! Toch zin om nog even naar buiten te gaan? Dan zijn de burgers van Firma Pickles op De Pier ook verrukkelijk. I know want ik heb er gisteren nog een op ;-). Wil je wat luxer uit eten? Ga dan naar Ich bin ein Hamburger, waar ze van elke burger een culinair experiment maken.

Zo! Ik weet dat er veel meer plekjes in Den Haag zijn om lekker te snacken, maar dit zijn mijn persoonlijke toppers! Waar ga jij graag heen als je een kater hebt, of misschien gewoon een mega cheatdag? Let me know, want ik kan nog wel wat uitbreiding in m’n repertoire gebruiken! 

Ga jij vandaag trouwens wel al voor gezond? Ook dat is uiteraard geen probleem. Probeer deze of deze eens! Perfect voor een gezonde maaltijd!

 

 

Gegevens

--
--
--

Openingstijden

--

Prijsklasse