Wanneer je het altijd zonnige en warme Curacao inruilt voor een regenachtig Den Haag zullen veel mensen je voor gek verklaren. Want waarom zou je afscheid willen nemen van prachtige stranden en een continue 30 graden? Toch maakte Rick en Jolijn eind 2016 die stap. Na het runnen van een succesvol restaurant op Curacao, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk, Chapter Den Haag! 

Op 17 november opende Chapter haar deuren in de Haagse Annastraat. In het kleine, knusse restaurant kookt Rick ‘food to please your soul’. En dat, door de open keuken, bijna aan tafel! Op de kaart zie ik alleen maar fijne gerechtjes. Steak en tonijn tartaar, short ribs, coquilles, oh mijn hart maakt een sprongetje! En guess what (lucky me), ik mag komen proeven! Feest!

Een plek voor foodlovers

Chapter ademt liefde voor eten. Dat merk je niet alleen aan de fijne producten die worden gebruikt in de gerechten, maar ook door de grappige food quotes die overal terugkomen. ‘It’s my best friend. I just need it. Yes I’m talking about food’. Klinkt als the story of my life ;-). Can’t imagine a life without good food! Je begrijpt, ik voel me hier meteen thuis. Zeker nadat het eerste gerechtje op tafel verschijnt. Een tonijn tartaar én tonijn tataki met wakame, wasabi, soja en zoetzure komkommer die er niet alleen uitziet als een schilderijtje, maar ook perfect smaakt. Want wow, als je een fan bent van tonijn is dit zeker je ‘go to’  gerechtje. Zowel de tartaar als de tataki zijn boterzacht en prachtig op smaak zodat de heerlijke pure smaak van de tonijn niet wegvalt.

Tonijn tartaar en Tataki Chapter

Varkenswatte?

Omdat ik liefst zoveel mogelijk wilde proeven heb ik Rick gevraagd een aantal voorgerechtjes voor me te maken. Liever veel verschillende dingen dan veel van hetzelfde toch? Als tweede gerechtje mag ik de varkenswang proeven. Varkenswang hoor ik je denken? Helemaal niet raar, want, hoewel ultra Hollands, je vindt het niet erg vaak op de kaart. Maar my, oh my, wat is dat een zonde. De varkenswang van Chapter is langzaam gegaard en is botermals. De combinatie met knolselderijpuree, ui en een truffeljus geeft complexe smaken die langzaam smelten op je tong. Grootmoeders keuken op hoog niveau.

Varkenswang Chapter

Gelaagde perfectie

Wat er volgt is evenmin iets wat ik iedere dag eet. Een Marbré (een soort terrine) met vier ‘gestapelde’ ingredienten. Een foie mousse, lardo di colonnata (ambachtelijk Italiaans spek), geconfijte eend en een hertenham allemaal in dezelfde hap. Je begrijpt vast dat elke hap zoveel smaken bevat dat je direct nog een hap wil nemen. Want dit wil je opnieuw en opnieuw proeven! Romig, complex en aards, I was in heaven!

Marbre Chapter

Sweet, sweeter, sweetest

Ondanks mijn goede bedoelingen kleine porties te eten, zat ik nu toch wel behoorlijk vol. De porties bij Chapter zijn namelijk wat groter dan je verwacht. Don’t get me wrong, that’s the way I like it. Cause nobody likes me ‘hangry’ ;-). Maar de bodem kwam wel in zicht. Ondanks dat kon ik techt geen nee zeggen tegen een dessert. De ‘chocolat addict’ in me zei namelijk heel erg hard JA tegen het warme chocolade taartje mét witte chocolademousse en gezouten caramel. Niet heel raar toch? In tegenstelling tot de twee voorgaande gerechten voelde dit als een oude bekende. Een favoriet waar je me dag en nacht voor wakker mag maken. Ik had er dan ook totaal geen spijt van, want dit was de perfecte afsluiter van een heerlijk diner.

Chocolate lava Chapter

Na een kop koffie liep ik bommetjevol, maar met een grote glimlach op mijn gezicht de deur uit. Wat mogen we hier in Den Haag in ons handjes knijpen Chapter de oceaan heeft overgestoken. Niet alleen omdat je hier heerlijk eet, maar ook omdat je hier voor een leuke prijs bijzondere gerechtjes kunt proeven. Voorgerechtjes rond €10,00 en hoofdgerechten van zo’n €20,00? Daarmee zeg je toch volmondig ja tegen deze smaakbommetjes? De boodschap is wel duidelijk hé? Ik ben fan! 

Gegevens

Annastraat 17
Den Haag
06 57104430
www.brasseriechapter.com/

Openingstijden

Woensdag t/m zondag: 17.00 - 23.00
Vanaf april ook geopend voor lunch.

Prijsklasse

€€