De zomer is EIN-DE-LIJK hier! Na regen, storm en enorme hagelstenen is het nu tijd voor het strand. In grote getalen naar het Scheveningse strand om lekker te bakken. Wat wil een mens nu nog meer. Juist. Een lekker ijsje op de terugweg!

Daarom dé 5 beste plekjes voor een lekker ijsje.

 

ijsvitrine

1: Luciano Den Haag

Wat mij betreft met stip op 1 en daarin ben ik niet alleen. Meesterijsbereider Luc Blok begon in 1996 zijn allereerste ijssalon in Wassenaar en is op dit moment een waar imperium aan het opbouwen. Met vestigingen in Utrecht, Rijswijk, Den Haag en zelfs Bonaire timmert hij stevig aan de weg. Dat is ook niet raar, want bij het betreden van deze ijssalons loopt het water je in de mond. Heerlijk vers, romig ijs in klassieke, maar ook in de meest bijzondere smaken. Wat dacht je van Bastogne, After Eight of Raspberry crumble pie. Dat moet je toch proeven? Dat kan gelukkig elke avond tot 22.00 uur! Dus linea recta naar Luciano!

Theresiastraat 41 Den Haag
PWA Promenade 55, Rijswijk
Ypenburgse Stationsweg 199, Ypenburg
Van Hogendorpstraat 53, Wassenaar

florencia

2: Florencia Den Haag

Een waar begrip in Den Haag. Een plek waar iedereen al decennia lang samenkomt. Jong, oud, dik, dun, rijk en arm. Een plek waar de Hagenaar de Hagenees ontmoet. Onder het genot van een budgetbolletje ijs geniet je van alles wat er om je heen gebeurt. Het begrip ‘mensen kijken’ zou hier uitgevonden kunnen zijn. ‘De huiskamer van Den Haag’ waar je geniet van ambachtelijk ijs in traditionele smaken of van een heerlijke ouderwetse coupe Dame Blanche. Oh en in de zomer, elke dag geopend tot 23:30 uur!

Torenstraat 55, Den Haag

Melbalino

3: IJssalon Melbalino

Houd je van ijs én woon je in Bezuidenhout? Dan zit je sowieso goed. Want naast Luciano vind je er ook IJssalon Melbalino. Hier vind je dagelijks circa 60 smaken traditioneel bereidt Italiaans ijs, huisgemaakte tiramisu én overheerlijke espresso. En dat al 45 jaar lang! Aanrader? Het huisgemaakte Kinder Bueno ijs is to die for! Dagelijks geopend tot 22.00 uur.

Theresiastraat 19, Den Haag

Spijssalon

 

4: De spIJssalon

Ambachtelijk ijs maken met duurzame en verantwoorde ingrediënten, dat kun je wel aan de ijsmakers van De Spijssalon overlaten. Op de Fred en in de Weimarstraat vind je schattige, kleine ijswinkeltjes waar ze ongeveer 20 verschillende smaken aanbieden. Zoals bijvoorbeeld gezouten caramel! YUM! Perfect voor als je net van het strand af komt!

Frederik Hendriklaan 230B, Den Haag
Weimarstraat 87, Den Haag

Bij Lotje

5: Bij Lotje

Bij Bij Lotje in het Haagse Zeeheldenkwartier is het altijd een vrolijke boel. Je geniet er van heerlijke ijsjes die niet alleen erg lekker zijn, maar ook nog eens verantwoord. Geen kunstmatige kleurstoffen, geen gelatine, geen gluten en alleen vers fruit. Dat klinkt toch al fantastisch? Denk daar nog limoncelloijs en ijsburgers (huh wat?) bij en je bent hier niet meer weg te slaan! In de zomer dagelijks open tot 21:00

Elandstraat 55, Den Haag

Gegevens

--
--
--

Openingstijden

Diversen

Prijsklasse