Den Haag is booming! Het straatbeeld in veel Haagse wijken verandert steeds sneller en ook toeristen weten hun weg (soms iets te) goed naar de hofstad te vinden. En waar Den Haag eerst nog een beetje achterbleef qua ‘hippe horeca’, is er het afgelopen jaar goed aan de weg getimmerd. Zijn we klaar? Oh zeker niet, want ook dit voorjaar komen er 4 nieuwe toplocaties bij. Welke nieuwe hotspots dat zijn? Keep on reading baby!

MingleMush Den Haag

EIN-DE-LIJK. Den Haag krijgt een foodhall, MingleMush. Een echte karavaan van fijne culinaire en culturele snuisterijen. Met vijftien verschillende foodstands en invloeden uit alle hoeken van de wereld, kan zelfs de meest kieskeurige fijnproever hier een lekker maaltje uitzoeken. Natuurlijk houdt het niet op bij eten alleen. Je vindt bij MingleMush, vlakbij het Centraal Station, ook een bierbar, koffiecorner en een heuse gin-tonic bar. Juist, je weet waar je mij kunt vinden. Ben je niet zo into eten en drinken, maar je vrienden wel? Dan plof jij lekker neer in de zitkuil van de bibliotheek of wordt een winnaar in de gamehall. Perfect dus voor een regenachtige zaterdagmiddag of een zonnige zondag, want ook aan terrassen ontbreekt het MiggleMush niet!

MingleMush opent in mei 2017 haar deuren en bevindt zich op het Anna van Buerenplein 712 in Den Haag

Hofhouse Den Haag

Hofhouse is de tweede enorme toevoeging aan het Haagse horecaplaatje. Letterlijk enorm. Want met 1000 m2 vloeroppervlak kun je ook hier dagelijks je buikje vol eten. Bij Hofhouse kun je proeven van de wereld, in je eigen land. Op loopafstand van Den Haag Centraal presenteren nieuwe chefs zich continu. Met nieuwe gerechten, nieuwe concepten en nieuwe dranken. Bij Hofhouse ga je, volgens de initiatiefnemers, op culinaire wereldreis. En dat zonder een ticket te kopen!  Extra leuk, bij Hofhouse kun je alle culinaire creaties ook mee naar huis nemen. Heb jij dus eindelijk je favoriete dressing gevonden? It’s yours to take!

Hofhouse opent in het 18 mei 2017 haar deuren.  Je vindt Hofhouse straks op de Rijnstraat 10 in Den Haag. 

Jamie Oliver Den Haag

Als je vaak in de Grote Marktstraat komt heb je dit natuurlijk al lang gezien, maar het is toch nog even het benoemen waard. Zeker omdat vandaag bekend is geworden op welke datum de officiële opening is! Want, Jamie Oliver opent, na heel lang wachten, op 17 juni eindelijk een restaurant in Den Haag. Jamie’s Italian. Bij Jamie’s Italian eet je traditionele en moderne Italiaanse gerechten bereidt met lokale Nederlandse, en soms zelfs Haagse, producten. Persoonlijk ben ik vooral blij met de locatie. De Grote Marktstraat is ’s avonds zo uitgestorven! Wellicht brengt dit wat leven in de brouwerij!

Jamie’s Italian opent op 17 juni 2017 haar deuren. Je vindt de pasta’s en risotto’s van Jamie in de Grote Marktstraat, op nummer 31. 

Quantum

And last but not least, Quantum. Deze nieuwkomer op de hoek van de Boekhorststraat en de Grote Markt geeft over enkele weken alles wat je hartje begeert. Zin in koffie onderweg naar werk? Gewoon even door de koffie-fiets-drive-inn. Je kunt er trouwens ook prima werken, of heerlijk lunchen. Meer zin in een cocktail? Op het dakterras heb je zon tot je de zon in de zee ziet zakken en als je dan nog niet moe bent, dan kun je dansjes doen in de kelder. Geloof me, dit wordt zo’n plek waar je ’s ochtends aankomt voor een cappuccino en een croissant en in de kleine uurtjes, met je pumps in je handen, weer vandaan komt. En dat ook nog bij mij om de hoek. Een gelukkiger mens kun je me niet maken!

Quantum opent haar deuren in het voorjaar van 2017. De verbouwing schiet al aardig op,dus houd het goed in de gaten! Adres? Grote Markt 10 -13.

Natuurlijk zijn er nog veel meer nieuwe hotspots in Den Haag, maar dit zijn de echte grote jongens die dit voorjaar hun intrede maken in het Haagse straatbeeld. En hoewel we ons deze zomer natuurlijk weer massaal naar het Zwarte Pad of Zuid verplaatsen is het ook wel erg fijn dat we in het centrum ook weer eventjes op onderzoek uit kunnen! Mis ik iets? Of vind jij dat er echt een hotspot ontbreekt in deze lijst? Let me know! 

Gegevens

Diversen
-
-

Openingstijden

-

Prijsklasse

€-€€