De zomer staat voor de deur en daarmee is het foodfestivalseizoen weer volluit losgebarsten. Overal in Den Haag vind je enorm veel buitenactiviteit en dit weekend staan er ook nog eens 3 hele leuke eetfestivals voor de deur. Sommige één dag, sommige een heel weekend, maar allemaal met meer dan genoeg te proeven, drinken en te ontdekken. Eetfestivals in overvloed! Waar je dit weekend echt moet zijn? Sowieso bij Proef de Wijk in het Zeeheldenkwartier, Rrrollend op het Lange Voorhout en Le Marie Marche op het Haagse plein. Klinkt allemaal als een feestje toch?

© Zeeheldenkwartier

Proef de Wijk – Zeeheldenkwartier

Een foodfestival zoals ik ze het liefst zie. Geen hamburgers van Jantje uit Amsterdam, maar van Ich bin ein Hamburger uit de Prins Hendrikstraat. Lekker lokaal, want tijdens Proef de Wijk laten jouw favoriete Zeehelden je proeven wat ze in huis hebben. Op je, Ik ben een Zeeheld, statiegeldbord stel je bij de verschillende restaurantkraampjes je eigen maaltijd samen. Dus of je nu gaat voor een stukje pizza van Vincenzo’s, gezouten karamel van Brasserie Le Breton, of sushi van De Sushimeisjes, het kan vandaag allemaal. Voor één dag verandert het Prins Hendrikplein namelijk in één groot openluchtrestaurant, zodat jij de kans krijgt je nieuwe favoriete hotspot te ontdekken!

Zaterdag 3 juni – 13.00 – 22.00 uur – entree is gratis

Rrrollend – Lange Voorhout

Terug van weggeweest op de mooiste laan van Den Haag vind je ook dit jaar weer een groot scala aan foodtrucks. Denk weer kokosballen, 83 soorten hamburgers, wentelteefjes, hotdogs, curry’s en nog veel meer om jezelf he-le-maal misselijk aan te eten. Want kiezen blijft altijd een dingetje. Al dat eten wordt ook dit jaar weer begeleid door een heleboel wijn, bier of g & t en natuurlijk een lekker deuntje. En wil je meer proeven dan je buikje aankan? Je hebt geluk, want Rrrollend duurt dit jaar 4 dagen!

Vrijdag 2 juni t/m Maandag 5 juni – entree is gratis

© Le Marie Marché

Le Marie Marche

Geïnspireerd op de dromerige sfeer van de Franse markt maakte Le Marie Marché in 2016 voor het eerst haar intrede in het Haagse. En met hoe! Na een succesvolle edities op ’t Plein en het Kerkplein brengen ze je la douce France dit weekend 2 dagen(!) vanaf het vertrouwde Plein. In de categorieën Zoet & Sappig, Kruid & Zit, Hebben & Houden en Land & Zee vind je delicatessen, ambachtelijke producten en bijzondere schatten. Denk hier een heel fijn Frans deuntje, een vin blanc en een pain a chocolat bij en de zomer is hier!

Zaterdag 3 juni t/m zondag 4 juni 11.00 – 18.00

Zo, weer genoeg te doen dit weekend toch? Enjoy!

 

 

Gegevens

Diversen
--
--

Openingstijden

Diversen

Prijsklasse

€-€€